Mouvement pour le Liban

Représentant le Courant Patriotique Libre en Belgique

Boeing in de VS vervolgd voor ongeval Ethiopian Airlines in Libanon

Posted by jeunempl sur mars 2, 2010

Belga

De families van de slachtoffers van de vliegtuigramp met een toestel van Ethiopian Airlines op 25 januari voor de kust van Libanon hebben via een Amerikaans advocatenkantoor klacht ingediend tegen de Amerikaanse vliegtuigconstructeur Boeing. Ze eisen een schadevergoeding van miljoenen dollar, aldus hun advocaat.

Advocaat Manuel von Ribbeck bevindt zich samen met twee andere advocaten en een luchtvaartexpert in Beiroet om er de families te ontmoeten van de passagiers van het toestel ET-409 Beiroet/Addis Abeba, dat in volle storm neerstortte. Het ongeval kostte het leven aan 90 mensen.

Volgens Ribbeck toont een eerste analyse van de zwarte dozen aan dat een « belangrijk mechanisch defect » waarschijnlijk aan de oorzaak zou liggen van het ongeval met de Boeing 737-800. « Volgens onze luchtvaartexpert is een gewone fout van de piloot niet voldoende om een dergelijk ongeval te veroorzaken. Er moet een belangrijk mechanisch defect zijn opgetreden als gevolg van een ontwerp- of bouwfout, of een onderhoudsprobleem », aldus Ribbeck.

Ribbeck had naar eigen zeggen al een ontmoeting met een dertigtal families in Beiroet. Ook in Addis Abeba zit een team van het advocatenkantoor.

De advocaten zijn niet te spreken over het voorstel van de verzekeringsmaatschappijen om per passagier 20.000 dollar uit te keren als schadevergoeding en willen proberen om meer dan een miljoen dollar per slachtoffer te krijgen.

Publicité

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :