Mouvement pour le Liban

Représentant le Courant Patriotique Libre en Belgique

Israël woedend op Bert Anciaux na vergelijking Gaza – De Gelder

Posted by dodzi sur janvier 28, 2009

Het Belang van Limburg/Het Laatste Nieuws

Israël is woedend op Vlaams minister Bert Anciaux (sp.a). Die vergeleek op zijn website de dodelijke raid van Kim De Gelder in Dendermonde met het Israëlisch offensief op Gaza. « Het Israëlisch offensief vergelijken met een eenzame gek die onschuldige kinderen vermoordt, is ver over de schreef », stelt de Israëlische ambassade in ons land.
« Hier gaat het over 15 slachtoffers waarvan 14 kindjes », schreef Anciaux vorige vrijdag op zijn website. « Het shockeert ons allemaal. Ik moest ook denken aan de honderden dode kinderen in de Gazastrook, ook bewust door een agressor omgebracht en zonder dat die agressor opgepakt werd. »

De joodse organisaties nemen vooral aanstoot aan het laatste stuk van de derde zin. Volgens de VRT-nieuwsdienst vindt de Israëlische ambassade het verwijt dat Israël bewust kinderen doodt, niet kunnen en heeft het over een « gratuite beschuldiging die de diabolisering van Israël verder in de hand werkt. »

« Ook hier heeft dood en geweld toegeslagen. Dat alleen al is de hel. Een donderslag bij heldere hemel. Een noodkreet voor alle kinderen », besluit Anciaux, die maandagavond zichtbaar aangedaan in ‘Phara’ op Canvas de aanval van De Gelder mee analyseerde.

« Absurd en beledigend »

De Israëlische ambassade noemt het een « absurde en beledigende vergelijking » van de minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brusselse aangelegenheden. « Het Israëlisch offensief vergelijken met een eenzame gek die onschuldige kinderen vermoordt, is ver over de schreef », stelt de ambassade in ons land.

Het kabinet van Vlaams minster-president Kris Peeters (CD&V) meldt de zaak te onderzoeken. Anciaux van zijn kant verdedigt zich: « Ik zal elke aanval op onschuldige burgers, zeker op kinderen, waar ook ter wereld, veroordelen. Mijn uitspraken zijn niet gericht tegen de Joodse gemeenschap, geenszins, wél tegen het ongeoorloofde geweld van de Israëlische staat. Ook het geweld van Hamas tegen Joodse onschuldige burgers en kinderen is onaanvaardbaar en onmenselijk », aldus de minister.

http://www.bertanciaux.be/

Publicité

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :