Mouvement pour le Liban

Représentant le Courant Patriotique Libre en Belgique

Belgische troepen in buitenland krijgen bezoek van De Crem en Lasgo

Posted by jeunempl sur décembre 19, 2008

De Standaard

De Belgische troepen in het buitenland krijgen in de eindejaarsperiode bezoek van minister van Defensie Pieter De Crem en generaal August Van Daele, maar ook van verschillende artiesten. Danceformatie Lasgo en zanger Nelson trekken naar Kosovo en Libanon.
De Crem bezoekt dit weekend de vierhonderd Belgische militairen die deel uitmaken van de ISAF-troepenmacht in Afghanistan. Hij gaat achtereenvolgens naar Kaboel, naar Kandahar – waar de F-16’s hun basis hebben -, en naar Kunduz.

Van 26 tot 28 december gaat de minister naar Kosovo en Libanon in het gezelschap van enkele parlementairen en muzikanten. De soldaten zullen worden onderhouden door danceformatie Lasgo, zanger Nelson, DJ Krizz en de zangeressen Anna Grace en Jaela Jesz.

In Kosovo verblijft een tweehonderdtal Belgen in het kader van de KFOR-vredesmacht. In het zuiden van Libanon zijn 335 Belgische blauwhelmen gelegerd. In januari tenslotte zal De Crem een bezoek brengen aan de tachtig militairen in Tsjaad.

De bevelhebber van de Belgische troepen, generaal August Van Daele, heeft aangekondigd rond Nieuwjaar een afscheidsreis te maken. Zijn mandaat loopt af op 31 december. Een opvolger is nog niet bekend.

Publicité

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :