Mouvement pour le Liban

Représentant le Courant Patriotique Libre en Belgique

Groen! niet akkoord met voorstel De Crem over Libanon

Posted by jeunempl sur octobre 25, 2008

De Morgen

Oppositiepartij Groen! heeft kritiek op het voorstel van minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) om de missie van de Belgische blauwhelmen in Libanon volgend jaar af te bouwen en de vier F16’s zes maanden langer in Afghanistan te houden.

« Wij roepen de regering op om buitenlandse operaties met een zinvol karakter niet af te bouwen ten gunste van oorlogsoperaties zoals Afghanistan die tot mislukken gedoemd zijn », zegt kamerlid Wouter De Vriendt.

Oorlog boven humanitair engagement
Een nota van minister De Crem aan het kernkabinet stelt voor om de missie van 335 Belgische blauwhelmen in Libanon op 15 april volgend jaar te beëindigen. In die nota stelt De Crem ook voor om de missie van de vier F16’s in Afghanistan met zes maanden te verlengen tot augustus 2009. De minister stelt ook voor om de Belgische deelname aan de EUFOR-operatie in Tsjaad en de Centraal-Afrikaanse Republiek verder te zetten tot 15 maart, wanneer het mandaat afloopt.

« Tsjaad en Libanon zijn opdrachten die getuigen van een humanitair engagement ten aanzien van een burgerbevolking getroffen door oorlog en ellende. Maar De Crem kiest liever een niet te winnen oorlog dan humanitair engagement. Eerst gingen de F16’s slechts drie maanden in Afghanistan blijven, dan werd dat op een drafje verlengd tot zes maanden en amper twee maanden na de effectieve start, wordt dat verbubbeld tot bijna een jaar », zegt De Vriendt. (belga/adv)

Publicité

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :