Mouvement pour le Liban

Représentant le Courant Patriotique Libre en Belgique

Minister De Crem noemt Libanon politiek stabieler

Posted by jeunempl sur août 27, 2008

Belga – HLN

Pieter de Crem

Pieter de Crem

Libanon is een periode van meer politieke stabiliteit terechtgekomen, wat beide landen toelaat een evaluatie op te maken van de Belgische aanwezigheid in Libanon. Dit heeft de Belgische minister van landsverdediging vandaag gezegd bij aankomst in Beiroet.

Nieuwe president

Beraad in het Qatarese Doha, om uit de politieke impasse te raken die Libanon al meer dan anderhalf jaar in haar greep hield, leidde enkele maanden geleden tot de verkiezing van legerleider Michel Soeleiman als nieuwe president van Libanon. Er kwam ook een regering van nationale eenheid.

Op bezoek in Libanon zal de Crem praten met het nieuwe staatshoofd, alsmede met premier Foead Siniora en met zijn ambtsgenoot Elias Murr.

Evaluatie Belgische aanwezigheid
Bij aankomst in Beiroet beklemtoonde de Belgische bewindsman dat met de aanstelling van Soeleiman Libanon in een periode van grotere politieke stabiliteit is gekomen. « Dat laat ons toe samen een evaluatie van onze (Belgische) aanwezigheid in Libanon op te maken ».

Opvoeren effectieven
Het opvoeren van de Belgische effectieven is voor België « de gelegenheid om het de essentiële rol te benadrukken die Libanon speelt in het Midden-Oosten », aldus De Crem die verduidelijkte dat België nooit zoveel effectieven als nu in Libanon zal hebben gehad.
Morgen/woensdag komt het fregat Leopold I met 147 bemanningsleden aan in Beiroet, waardoor het Belgisch contingent voor de VN-macht Unifil in Libanon 449 manschappen zal bedragen.
De Crem bezoekt trouwens morgen het zuid-Libanese Tebnin, waar al 347 Belgen gelegerd zijn.

Publicité

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :