Mouvement pour le Liban

Représentant le Courant Patriotique Libre en Belgique

Israël dreigt Libanese burgerdoelwitten te bombarderen

Posted by jeunempl sur août 21, 2008

Belga – HLN

Israël heeft er opnieuw mee gedreigd Libanese burgerdoelwitten te bombarderen als het in een nieuw conflict verwikkeld raakt met de militante organisatie Hezbollah.

« Vanaf het moment dat de Libanese regering Hezbollah legitimeert, moet ze begrijpen dat de hele Libanese staat een doelwit vormt, net zoals Israël een doelwit vormt voor Hezbollah », zo sprak de Israëlische minister van Milieu, Gideon Ezra, straffe taal op de openbare radio.

Geen beperkingen

De Israëlische premier Ehud Olmert zei gisteren nog dat Israël « geen militaire beperkingen » meer zal opleggen mocht een nieuwe oorlog uitbreken.

Hoewel de Israëlische luchtmacht in de oorlog met Hezbollah – die van 12 juli tot 14 augustus 2006 woedde – de luchthaven van Beiroet en tientallen bruggen in Libanon bombardeerde, beweert ze toch geen burgerdoelwitten te hebben aangevallen die niet gelinkt waren aan Hezbollah.

Bij het conflict met Hezbollah vielen meer dan 1.200 Libanese dodelijke slachtoffers, vooral burgers. Aan Israëlische kant vielen 160 doden te betreuren, onder wie vooral militairen.

Publicité

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :