Mouvement pour le Liban

Représentant le Courant Patriotique Libre en Belgique

Fregat Leopold I voert mogelijk VN-opdracht in Libanon uit

Posted by jeunempl sur avril 7, 2008

(Het Laatste Nieuws – Belga)

Pieter de CremAls de federale ministerraad op 11 april haar akkoord verleent, trekt het Belgische fregat F930 Leopold I dit najaar voor een VN-opdracht naar Libanon. Dat heeft minister Pieter De Crem (CD&V) vandaag bekendgemaakt bij zijn kennismakingsbezoek aan de marinebasis in Zeebrugge. De minister bezocht er ondermeer de Leopold I.

Controle uitoefenen
Als de ministerraad op 11 april haar akkoord verleent, vertrekt het multipurposefregat F930 Leopold I in het najaar voor minstens twee maanden naar Libanon. Het fregat zal er controle uitoefenen op de wapentrafiek. België moet bijdragen tot het doen naleven van de VN-maatregelen, in het kader van het Israëlisch-Palestijns conflict. De volledige opdracht zou door de VN aan België worden vergoed.

De F930 Leopold I krijgt er volgende week trouwens een zusterschip bij. Het nieuwe fregat F931 Louise-Marie is eveneens een aankoop uit Nederland. Het nieuwe schip wordt dinsdag gedoopt in Antwerpen. Beide schepen hebben elk een bemanning van 15 officieren, 70 onderofficieren en 60 matrozen.

Kennismakingsronde
Het bezoek van de minister van Landsverdediging past binnen zijn kennismakingsronde met alle facetten van defensie. In Zeebrugge bezocht de hij naast de nieuwste aanwinst van de Belgische marine ook de ontmijningsdienst DOVO van de landcomponent, het hyperbaar centrum van de medische component en het maritiem informatiekruispunt van de kustwacht.

De minister kwam in Zeebrugge poolshoogte nemen over de jongste herstructureringen van defensie. Hijzelf wil eerst naar een nulpunt gaan vooraleer aan vernieuwingen te denken. Hij wil daarnaast een job bij defensie opnieuw aantrekkelijk maken.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

 
%d blogueurs aiment cette page :